Σχολή αναρρίχησης Βράχου αρχαρίων Άνοιξης 2018

 

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευτεί τη συναρπαστική δραστηριότητα της αναρρίχησης βράχου με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες των πεδίων της περιοχής, και εντάσσεται  στα προγράμματα της   Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.).

Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.

Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει σειρά εξορμήσεων και απογευματινών συναντήσεων σε κοντινά αναρριχητικά πεδία. Η εκπαιδευτική ύλη  καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε χαμηλά βράχια (πεδία μιας σχοινιάς).    Αναρριχήσεις διαδρομών, προπόνηση σε τεχνητή αναρριχητική πίστα, πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές και θεωρητικά σεμινάρια με την επιμέλεια και προσεκτική καθοδήγηση έμπειρων ομοσπονδιακών εκπαιδευτών, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Επικεφαλής της  σχολής είναι ο εκπαιδευτής ορειβασίας και οδηγός βουνού ΕΟΟΑ  κ.  Βουτυρόπουλος Γεώργιος.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

25/4/2018 Συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, δανεισμός εξοπλισμού (19:00).

28-29/4/2018       Πάρνηθα, αναρριχητικά πεδία Φυλής. Πρώτη επαφή,  βασική τεχνική αναρριχητικής κίνησης, ασκήσεις, χρήση αναρριχητικής ορολογίας  παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, κόμποι, top rope αναρρίχηση, επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς, περιβάλλον (ατομική ευθύνη και συμπεριφορά).

2/5/2018    Προπόνηση σε τεχνητή πίστα, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής, προθέρμανση, αποφυγή τραυματισμών (18:00).

5-6/5/2018 Πάρνηθα, Πέτρα Λιάγκου - Πεντέλη Διόνυσος. Εξάσκηση στις αναρριχητικές τεχνικές. Χρήση εξοπλισμού,  επικεφαλής αναρρίχηση και ασφάλιση         σχοιν/φιάς, rappel, εισαγωγή στη τεχνητή αναρρίχηση. Χρήση αναρριχητικών οδηγών.

9/5/2018    Προπόνηση σε τεχνητή πίστα, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής,  προθέρμανση, αποφυγή τραυματισμών (18:00).

16/5/2018  Προπόνηση, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής,  (18:00).

18-20/5/2018  Βαράσοβα, αναρριχήσεις σε ορθοπλαγιές της περιοχής, διανυκτέρευση σε αντίσκηνα ή δωμάτια. Επικεφαλής αναρρίχηση. Αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά, συνεχόμενα ραπέλ.

23/5/2018  Προπόνηση σε φυσικό πεδίο, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής (18:00).

25-28/5/2018       Λεωνίδιο.  αναρριχήσεις σε πεδία της περιοχής, διανυκτέρευση σε camping και δωμάτια της περιοχής. Επικεφαλής αναρρίχηση και βελτίωση αυτονομίας, πτώσεις, βασικές αρχές διάσωσης σχοιν/φου και πρώτων βοηθειών.

30/5/2018  Φυλή γραφεία συλλόγου. Τεστ αξιολόγησης, λήξη σχολής.

Διάρκεια: Δέκα  ημέρες, σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία,  σε κλειστή πίστα αναρρίχησης και σε αίθουσα.

 

Λοιπές Πληροφορίες. Η σχολή  στελεχώνεται από ικανό αριθμό ομοσπονδιακών εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών ορειβασίας σε αναλογία με μαθητές 1:5. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ημέρες εκπαίδευσης σε γνωστά αναρριχητικά πεδία της Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς.  Η εκπαίδευση γίνεται με διαλέξεις και πρακτικές ασκήσεις στα διάφορα αντικείμενα, περιλαμβάνει όμως και …πολύ αναρρίχηση στα βράχια, όπου οι συμμετέχοντες αντλούν τις πιο πολύτιμες εμπειρίες.  Στο τέλος της σχολής προβλέπεται διαδικασία αξιολόγησης.  Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούνται  ιδία μέσα. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων δύναται να τροποποιηθεί σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Παρέχεται από το σύλλογο υλικοτεχνικός εξοπλισμός (κράνη, ζώνες, σχοινιά, κ.λ.π.) καθώς και  ασφάλεια ζωής των εκπαιδευομένων για όλη τη διάρκεια της Σχολής. Ο εκπαιδευόμενος το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσει για τον εαυτό του είναι παπούτσια αναρρίχησης.  Η σχολή  παρέχει Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης από την Ε.Ο.Ο.Α.

Το κόστος εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 280€ το άτομο. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την 25/4/2018 στα γραφεία του συλλόγου.  Οι δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή  θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: πρόσφατη ιατρική βεβαίωση, μια φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου μέλους ορειβατικού συλλόγου ΕΟΟΑ, , δύο φωτογραφίες ταυτότητας.

Πληροφορίες:  Γιώργος Βουτυρόπουλος τηλ.: 6947838798