30/8 – 4/9
30/8 – 4/9

Δωδεκάνησα: Νίσυρος. Γυαλί. Άγιος Αντώνιος

Οι κρατήσεις άρχισαν!! 

Η Νίσυρος δημιουργήθηκε καταρχήν στο θαλάσσιο βυθό με τη συνεχή εκρηκτική δραστηριότητα και  αναδύθηκε πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δημιουργώντας  [ ... ]

Περισσότερα...
7-9/9
7-9/9

Θεσπρωτία: Ποταμός Αχέροντας (διάσχιση). Σούλι. Πάργα, Κάστρο Αλή Πασά. Μαθήματα γιόγκα με το Βαγγέλη Κανάρη

 

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχάριους.

Παρασκευή: Αναχώρηση 16:30 για το χωριό Γλυκή, διανυκτέρευση [ ... ]

Περισσότερα...
16/9
16/9

Εύβοια: Ορτάρι (870μ.). Κύμη πεζοπορίες  & κολύμπι

 Το Ορτάρι είναι η υψηλότερη ορθοπλαγιά της Ευρώπης που καταλήγει στη θάλασσα.

 *Η εύκολη πορεία προτείνεται για αρχάριους.

Αναχώρηση 07:00 για Κύμη. Δύσκολη πορεία: Πεζοπορία [ ... ]

Περισσότερα...

Θεσπρωτία: Ποταμός Αχέροντας (διάσχιση). Σούλι. Πάργα, Κάστρο Αλή Πασά. Μαθήματα γιόγκα με το Βαγγέλη Κανάρη

 

*Οι εύκολες πορείες προτείνονται για αρχάριους.

Παρασκευή: Αναχώρηση 16:30 για το χωριό Γλυκή, διανυκτέρευση σε ξενώνα ή σκηνές.pargakastro 80be0

Σάββατο: Δύσκολη πορεία: Αναχώρηση οδικώς νωρίς το πρωί για το χωριό Τρίκαστρο (480μ.). Έναρξη της πορείας περνώντας από τα στενά του ποταμού γνωστά και ως «πύλες του Άδη» και πεζοπορία εναλλασσόμενη με κολύμβηση. Διάσχιση μέσα και έξω από το ποτάμι σε μια διαδρομή γεμάτη παραποτάμια βλάστηση που πολλές φορές σκεπάζει το ποτάμι, καθιστά τη διάσχιση των στενών του Αχέροντα μια εμπειρία μοναδική με κατάληξη στο χωριό Γλυκή περνώντας και από τις πηγές του Αχέροντα Ω.Π.: 8-9, Υ.Δ.: -480, Β.Δ.: 2+ (11 χλμ.) Εύκολη πορεία: Πεζοπορία από τη Γλυκή μέσω παραποτάμιου μονοπατιού, με θέα τον Αχέροντα ανάμεσα από οργιαστική βλάστηση. Το μονοπάτι συνεχίζει στην «Σκάλα Τζαβέλαινας»  (Λέγεται ότι για να φτιαχτεί αυτό το τμήμα του μονοπατιού οι Σουλιώτισσες κρεμιόντουσαν με καλάθια απο πάνω και λαξεύανε το βράχο). Η διαδρομή ανηφορίζει προς το δεύτερο ξύλινο παρατηρητήριο του Αχέροντα, από εκεί κατηφορίζει προς την κοίτη του ποταμού και συνεχίζει εναλλασσόμενη ανάμεσα σε ποτάμι και μονοπάτι.  Επιστροφή από τη γέφυρα του Ντάλα, μέσα από το ποτάμι  και ανάμεσα από πανύψηλα πλατάνια, περνώντας από τις πηγές του Αχέροντα, καταλήγει στη Γλυκή (κυκλική πορεία) Ω.Π.: 4-5, Β.Δ.: 1. Επίσκεψη στο Σούλι, συνυφασμένο με τους αγώνες εναντίον των Τούρκων. Το 1750 αποτελούσε "κράτος" με 80 χωριά και 25.000 κατοίκους. Σήμερα σώζονται στο χώρο αυτό τα ερείπια των σπιτιών των καπετάνιων, το βουλευτήριο, η θέση όπου υπήρχε το θρυλικό Κούγκι, καθώς και μερικά πηγάδια.

 aherontas3 8274dΕξοπλισμός: μαγιό, δεύτερα παπούτσια για μέσα στο ποτάμι και αδιαβροχοποίηση σακίδιου. Απαιτείται γνώση κολύμβησης

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, θα γίνονται μαθήματα γιόγκα, ευγενική προσφορά του Βαγγέλη Κανάρη. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να έχει το ειδικό στρωματάκι και άνετα ρούχα.

Κυριακή:  Αναχώρηση οδικώς για την Ανθούσα  όπου και το κάστρο του Αλή Πασά με υπέροχη θέα προς το Ιόνιο. Πεζοπορία από το Κάστρο στον Βάλτο και στο ενετικό φρούριο της Πάργας μέσα από μονοπάτι και χωματόδρομους  Ω.Π. : 1-1.30, Υ.Δ.: -375, Β.Δ.: 1. Κολύμπι και φαγητό στις παραλίες της Πάργας.

Συντονιστής δύσκολης πορείας: Κώστας Κατσούλης

Συντονιστής εύκολης πορείας: Άλκης Φέτση