Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Σάββατο, Ιούλιος 11, 2020

Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων Ιούνιος 2020 με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

 

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής επιστρέφει σιγά - σιγά στην αθλητική του δράση και διοργανώνει τον Ιούνιο μια ακόμη σχολή αναρρίχησης βράχου για αρχάριους.  Λόγω της επικαιρότητας,  με υπευθυνότητα και σεβασμό των σχετικών συστάσεων, στη σχολή θα τηρηθεί ειδικό πρωτόκολλο, οι εκπαιδεύσεις θα γίνονται σε εξωτερικό περιβάλλον,  θα αποφευχθούν οι μακρινές μετακινήσεις και θα περιοριστεί ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών στα 12 άτομα.  

 

Σχολής Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων  -  Ιούνιος 2020

 

Η σχολή αρχαρίων αναρρίχησης προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης βράχου. Πραγματοποιείται σε φυσικά πεδία και είναι προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες της τρέχουσας κατάστασης με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας covid-19. Εντάσσεται  στα προγράμματα της   Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.).

Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.

Η εκπαιδευτική ύλη  καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε οργανωμένα πεδία μιας σχοινιάς , σε βράχια δηλαδή ύψους μέχρι 30 μέτρα, με φιξαρισμένες αγκυρώσεις για ασφάλεια. Περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές κίνησης και ασφάλειας και συμπληρώνεται με κάποια θεωρητικά σεμινάρια με την επιμέλεια και προσεκτική καθοδήγηση έμπειρων ομοσπονδιακών εκπαιδευτών. Επικεφαλής της  σχολής είναι ο εκπαιδευτής ορειβασίας-αναρρίχησης και οδηγός βουνού ΕΟΟΑ  κ.  Βουτυρόπουλος Γεώργιος.

Το κόστος εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 300€ το άτομο. Οι δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή (50%)  θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 11/6/20 μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: δηλαδή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση για σωματική άσκηση και συμπτωμάτων του ιού covid-19 από παθολόγο, μια φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου μέλους ορειβατικού συλλόγου ΕΟΟΑ, δύο φωτογραφίες ταυτότητας. Στην τιμή περιλαμβάνεται η ασφάλεια ζωής έναντι ατυχήματος και το τέλος σχολής για την Ε.Ο.Ο.Α.

 

Ο ΕΠΟΣ Φυλής παρέχει δωρεάν στους συμμετέχοντες τον εξοπλισμό και  το  σχετικό τεχνικό εγχειρίδιο. Τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, διαμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Λόγω των συνθηκών η σχολή θα επικεντρωθεί σε κοντινά πεδία της Αττικής που καλύπτουν όμως τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα συμπεριφοράς. Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις και κατάθεση δικαιολογητικών στο τηλέφωνο του συλλόγου: 210-2411148

Αναλυτικό πρόγραμμα

 

11 Ιουνίου    Συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, δανεισμός εξοπλισμού (19:00).

13-14 Ιουνίου      Πάρνηθα, αναρριχητικά πεδία Φυλής. Πρώτη επαφή,  βασική τεχνική αναρριχητικής κίνησης, ασκήσεις, χρήση αναρριχητικής ορολογίας  παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, κόμποι, top rope αναρρίχηση, επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς, περιβάλλον- ατομική ευθύνη και συμπεριφορά.

18 Ιουνίου           Προπόνηση, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής, προθέρμανση, αποφυγή τραυματισμών (18:00).

20-21 Ιουνίου     Πεντέλη, Συμπληγάδες – Διόνυσος. Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε τεχνικές σχισμών.  Χρήση αναρριχητικών οδηγών.

25 Ιουνίου           Προπόνηση, εξάσκηση-βελτίωση αναρριχητικής τεχνικής,  προθέρμανση, αποφυγή τραυματισμών (18:00).

27-28 Ιουνίου Πάρνηθα, Κορακοφωλία - Πέτρα Λιάγκου. Εξάσκηση στις αναρριχητικές τεχνικές. Χρήση εξοπλισμού,  επικεφαλής αναρρίχηση rappel, εισαγωγή στη τεχνητή αναρρίχηση.

4-5 Ιουλίου        Εύβοια, μίνι αναρριχητικό tour σε πεδία του νησιού με ελεύθερο camping δίπλα στη θάλασσα (ή ενοικιαζόμενα δωμάτια).  Επικεφαλής αναρρίχηση και βελτίωση αυτονομίας, πτώσεις, βασικές αρχές διάσωσης σχοιν/φου και πρώτων βοηθειών.

9 Ιουλίου        Φυλή γραφεία συλλόγου. Τεστ αξιολόγησης, λήξη σχολής.