2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

16-17/4/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), κατά το διήμερο 16 - 17 Απριλίου 2016 διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή στο μεγαλύτερο φυσικό αναρριχητικό πάρκο της Αττικής. Η σύνθετη αυτή διοργάνωση είχε ελεύθερη είσοδο και γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή, καθώς στο Φεστιβάλ προσήλθαν περίπου 1000 επισκέπτες. 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν  200  αναρριχητές, καθώς περιλάμβανε  ελεύθερη αναρρίχηση στα 22 πεδία της περιοχής της δυτικής Πάρνηθας, αναρριχητικό  μαραθώνιο  με έπαθλα από   χορηγούς,  παρουσιάσεις  από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α., αναμνηστικά δώραγια όλους, dry-tooling  (αναρρίχηση με τεχνικά μέσα), αλλά και έκθεση φωτογραφίας με σπάνιο υλικό ιστορικών Ελλήνων αναρριχητών από τα αρχεία της Ε.Ο.Ο.Α., ενώ κατά τη διεξαγωγή του εγκαινιάστηκαν δύονέα αναρριχητικά πεδία στην περιοχή. Παράλληλα,  εξαιρετικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από σχεδόν 600 παιδιά και νέους, που κατέφθασαν με την οικογένεια ή τις παρέες τους, καθώς υπήρχε η δυνατότητα γνωριμίας με την αναρρίχηση για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν να σκαρφαλώσουν, με την καθοδήγηση εκπαιδευτών. 

 Στο Φεστιβάλ προσήλθαν και 200 πεζοπόροι, ποδηλάτες και λάτρεις της φύσης, καθώς στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν παράλληλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες, ορεινό ποδήλατο, canyoning, διαδρομές via ferrata, slackline, yoga κτλ. Από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης, οι απονομές των επάθλων στους νικητές του αναρριχητικού μαραθωνίου, η προβολή αναρριχητικής ταινίας, η  νυχτερινή αναρρίχηση στα πεδία του κεντρικού χώρου εκδηλώσεων και το μεγάλο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου κάτω από τα φωτισμένα πεδία! 

Λειτουργικά η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από 100 και πλέον εθελοντές -40 εκπαιδευτές/ βοηθούς εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. και αναρριχητές και 70 μέλη και φίλους του Συλλόγου-, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής. Τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), και με τη σημαντική στήριξη του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής. 

Τελικά, οι σκοποί της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν, καθώς το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης προβλήθηκε στο ευρύ κοινό ενώ, κατά κοινή ομολογία, η περιοχή της δυτικής Πάρνηθας και το αναρριχητικό πάρκο της Φυλής αναγνωρίστηκε ως προορισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και ιδανικός τόπος συνάντησης της πανελλήνιας και διεθνούς αναρριχητικής κοινότητας. 

Το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από το πλήθος επισκεπτών, ο Αντιπεριφεριάρχης  Δυτικής Αττικής κος Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Φυλής κος Χρήστος Παππούς, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Φυλής κος Σπύρος Μπρέμπος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής κος Αργύρης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κος Δημήτρης Γεωργούλης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ορειβατικών συλλόγων, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Αθηνών κα Σοφία Γκρίτση, ο Γραμματέας του Ε.Ο.Σ. Αθηνών κος Θεμιστοκλής Μυστριώτης και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών κος Βασίλης Νίκας.

Το Φεστιβάλ στήριξαν θερμά Μεγάλοι Χορηγοί: Petzl®, Buff®, RockWay, CDC, Vibram Gruppo Pagouna,

Χορηγοί: LaSportiva, Beal & Kong, AlpamayoPro, OAKA Indoor Climbing, Υποστηρικτές: Δημητριάδης, SUMMIT Change Facilitators, The Wall Sport Climbing Center, Workout Hall, Papoutsi Express, Τσαγκαράδικο Express, TREKKING HELLAS, ElephantSlackline, CycleSport, HELLAS CANYON, IBEX, Outdoor Way e-shop, Polo Center, PlusOut, Pulse 100, Redpoint Athens Climbing Center, Climb Greece, Alamein, Athens Climbing Guidebook, Ανάβαση, Bouldering Ikaria, Climbmore, FreeRider, Μεγάλοι Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΤΤΙCΑ TV, PEPPER 96.6, Advendure, Vrahomania, Climb Greece, SportsMag, Χορηγοί Επικοινωνίας: Routes.gr. Περισσότερες πληροφορίες:http://www.eposfilis.gr/

Φυλή, 19 Απριλίου 2016

Από το Διοικητικό Συμβούλιο