Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Παρασκευή, Οκτώβριος 30, 2020
Μαίναλο: Ελάτη - Στεμνίτσα
Μαίναλο: Ελάτη - Στεμνίτσα

Κυρ. 1/11/2020

Μαίναλο: Ελάτη - Στεμνίτσα

Αναχώρηση 07:00 για Ελάτη Αρκαδίας (1.200μ.) έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς οικισμούς της χώρας όπου και έναρξη της πεζοπορίας σε καλά διαγραμμισμένο μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα και μαύρη πεύκη. Η πορεία συνεχίζει περνώντας [ ... ]

Περισσότερα...
Παρνασσός: Κόψη Λιάκουρας, κορυφή Λιάκουρα (2.457μ.) (Αναρριχητική)
Παρνασσός: Κόψη Λιάκουρας, κορυφή Λιάκουρα (2.457μ.) (Αναρριχητική)...

Κυρ. 1/11/2020

Παρνασσός: Κόψη Λιάκουρας, κορυφή Λιάκουρα (2.457μ.) - Αναρριχητική

Συνάντηση στις 06:30 στη Γέφυρα Καλυφτάκη και αναχώρηση με Ι.Χ. για το χιονοδρομικό της Φτερόλακας (1840μ.) όπου, ανάλογα τα οχήματα, προώθηση στο χωματόδρομο και στη συνέχεια πεζοπορία, αρχικά [ ... ]

Περισσότερα...
Οξυά, Σαράνταινα (1.923μ.) διάσχιση. Μανιταρογνωσία (Φθιώτιδα)
Οξυά, Σαράνταινα (1.923μ.) διάσχιση. Μανιταρογνωσία (Φθιώτιδα)...

Σαβ.7/11 - Κυρ.8/11

Φθιώτιδα. Οξυά, Σαράνταινα (1.923μ.) – Κοκκάλια (1.400μ.) διάσχιση. Μανιταρογνωσία.

Το όρος Οξυά βρίσκεται ανάμεσα στο Βελούχι και στα Βαρδούσια, στα νοτιοδυτικά του νομού Φθιώτιδας και χαρακτηρίζεται ως το νοτιότερο δάσος οξιάς της [ ... ]

Περισσότερα...
Φθιώτιδα. Καλλίδρομο (διάσχιση). «Ανοπαία ατραπός» (μονοπάτι του Εφιάλτη). Υπαίθρια θερμά Λουτρά.
Φθιώτιδα. Καλλίδρομο (διάσχιση). «Ανοπαία ατραπός» (μονοπάτι του Εφιάλ...

Κυρ.15/11/2020

Φθιώτιδα. Καλλίδρομο (διάσχιση). «Ανοπαία ατραπός» (μονοπάτι του Εφιάλτη). Υπαίθρια θερμά Λουτρά.

Η «Ανοπαία ατραπός» ήταν το μονοπάτι που ο Εφιάλτης  πέρασε τους Πέρσες στα νώτα των Ελλήνων. Από τη Μάχη των Θερμοπυλών πέρασαν 2500 χρόνια κι όμως μέχρι [ ... ]

Περισσότερα...

Μετά από 15 χρόνια, οπότε και πραγματοποίησε τον πρώτο του εθελοντικό καθαρισμό στην Αμοργό, ο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής επέστρεψε στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Για 8 ημέρες (27/6-4/7) οι σαράντα εθελοντές του Συλλόγου, εξοπλισμένοι εκτός από θέληση και θετική ενέργεια, και με όλα τα κατάλληλα εργαλεία, καθάρισαν ένα σημαντικό τμήμα του δικτύου μονοπατιών της Αμοργού ενώ οργάνωσαν και δράσεις πεζοπορίας για να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του νησιού, τους οικισμούς και τους κατοίκους.

Η εξαιρετική δράση εθελοντικού καθαρισμού των μονοπατιών, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμοργού και ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή εκδήλωση βράβευσης στο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Καταπόλων.

Ανάμεσα στους εθελοντές του Συλλόγου βρισκόταν και η γνωστή συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Λένα Διβάνη, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση «Το βαθύ μπλε της Αμοργού και ο άνθρωπος δελφίνι»

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενήσαμε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα τα μέλη του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ, ενός συλλόγου με πλούσια δράση στον τομέα του εθελοντισμού και εξίσου σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στα νησιά μας. Όταν ακούει κάποιος τη λέξη Αμοργός, το μυαλό του αμέσως τρέχει στο απέραντο γαλάζιο.

Για εμάς αλλά και πολλούς επισκέπτες του νησιού μας Αμοργός είναι και τα μονοπάτια μας. Ένα εξαιρετικό δίκτυο τον μονοπατιών που σου δίνει τη δυνατότητα να διασχίσεις όλο το νησί και να “διαβάσεις” την ιστορία και τα μυστικά του. Το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού είναι μεγάλο, πάντα με γνώμονα την προστασία της φύσης και της αγροτικής οικονομίας.

Συγχαρητήρια στον ΕΠΟΣ Φυλής για το έργο του», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος.

Ευχαριστίες
Για να πραγματοποιηθεί η εθελοντική δράση καθαρισμού των μονοπατιών από τον Ε.Π.Ο.Σ Φυλής υπήρξε άψογη συνεργασία χορηγών, φορέων και κατοίκων. Ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί την Blue Star Ferries, τον κ. Τάσο Αναστασίου από το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το προσωπικό του Δήμου Αμοργού, την Αντιδήμαρχο Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Καλλιόπη Δεσποτίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων Κωνσταντίνο Γρίσπο, τον Τοπάρχη Αιγιάλης Γιάννη Γαβαλά. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες προς όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που βοήθησαν στου καθαρισμούς των μονοπατιών, στον Γιάννη Ψακή για την μεταφορά των εθελοντών από τις Πλάκες, στην δημοτική σύμβουλο Ελευθερία Ψυχογιού για την προετοιμασία του Δημοτικού Camping Καταπόλων, στους Δημήτρη Γιαννακό, Θοδωρή Αποστολάκη, Νικόλαο Σίμο και Παρασκευά Ρούσσο για την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης και σε όλους τους επαγγελματίες της Αμοργού που στήριξαν με τις χορηγίες τους την δράση.

 

Στο δελτίο τύπου του Δήμου Αμοργού γίνεται ακόμη μία αναφορά για το έργο του Συλλόγου μας και τη συνεργασία του με το Δήμο Αμοργού για τον καθαρισμό αρκετών μονοπατιών του πεζοπορικού δικτύου παλιών δρόμων και καλντεριμιών του νησιού!
Θα ήταν παράληψή μας να μην αναφέρουμε την παρουσία του Αμοργιανού εθελοντή Μανώλη Συμιδαλά ο οποίος δούλεψε σκληρά μαζί μας στα μονοπάτια του νησιού. Τον ευχαριστούμε πολύ!!
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τον καθαρισμό μονοπατιών στην Αμοργό, μας πρότεινε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων το οποίο διαχρονικά υποστηρίζει τις δράσεις αυτές του Συλλόγου μας στις Κυκλάδες, επιτελώντας έτσι ένα σημαντικό έργο διάσωσης των παλιών δρόμων στα νησιά μας ως μέρυς της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η παρουσία και φέτος του κ.Τάσου Αναστασίου ο οποίος είχε τη γενική εποπτεία για την οργάνωση και τον καταμερισμό των εργασιών ανά διαδρομή, ήταν σημαντική και καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του έργου μας Διαχρονικά, έχει αντιληφθεί το αποτελσματικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογός μας και πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας. Τον ευχαριστούμε πολύ!!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής