Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Τρίτη, Ιούνιος 22, 2021
Αρχαία Φιγάλεια.  Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα (μονοπάτι του φωτός). Νέδα Ποταμοδιάσχιση του φαραγγιού  και κολύμπι στους καταρράκτες
Αρχαία Φιγάλεια. Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα (μονοπάτι το...

Σαβ.26/6 - Κυρ.27/6

 

Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για την ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας. Πεζοπορούμε ακολουθώντας το μονοπάτι που περπάτησε ο Παυσανίας το 2ο αιώνα μ.Χ. για να επισκεφθούμε το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος [ ... ]

Περισσότερα...
ΛΗΜΝΟΣ
ΛΗΜΝΟΣ

Λήμνος Τρι.24/8 - Τρι.31/8      

Το νησί του Ηφαίστου, της μυθολογίας, των χρυσοκίτρινων λόφων των λιβαδιών, των υπέροχων ακτών και των ήπιων πεζοπορικών διαδρομών.

Τρίτη 24/8

Αναχώρηση στις 23:00 από την αφετηρία μας για το Λαύριο, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση [ ... ]

Περισσότερα...
Ροδόπη: Όρβηλος (2.220μ.). Στενά του Νέστου. Οχυρά Λίσε. Φαράγγι Αγγίτη, Σπήλαιο Ορφέα. Ράφτινγκ στο Νέστο
Ροδόπη: Όρβηλος (2.220μ.). Στενά του Νέστου. Οχυρά Λίσε. Φαράγγι Αγγίτ...

Παρ.18/6 - Δευ.21/6

Ροδόπη: Όρβηλος (2.220μ.). Στενά του Νέστου. Οχυρά Λίσε. Φαράγγι Αγγίτη, Σπήλαιο Ορφέα. Ράφτινγκ στο Νέστο.

Παρασκευή 18/6: Αναχώρηση στις 16:30 και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 19/6: Αναχώρηση το πρωί για το Παρανέστι. [ ... ]

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το 6thAthens Fyli Climb Fest στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020, για 6η συνεχή χρονιά στην Πάρνηθα, μια μοναδική διοργάνωση, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Φέτος αν και «χτυπημένο» δύο φορές τόσο από την πανδημία εξ αιτίας της οποίας μεταφέρθηκε στο Σεπτέμβρη όσο και την πρώτη μέρα του από το μεσογειακό κυκλώνα, άντεξε σαν διοργάνωση και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τα αρνητικά αυτά δεδομένα. Αυτό και μόνο επαληθεύει ότι η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και στις καρδιές μας!! Φέτος εκτός από τον μαραθώνιο στα αναρριχητικά πεδία πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα μαραθώνιοι boulder και σχοινιού στην ολοκαίνουρια πίστα αναρρίχησης του Συλλόγου μας. Τόσο στις υπαίθριες εκδηλώσεις όσο και στον κλειστό χώρο τηρήθηκαν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα χρήσης μάσκας και αποφυγής συνωστισμού.

Λόγω κακοκαιρίας το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν μόνο οι εκδηλώσεις κλειστού χώρου όπως ο μαραθώνιος boulder στη πίστα αναρρίχησης, οι απονομές διπλωμάτων δύο Σχολών του Συλλόγου μας και οι τιμητικές βραβεύσεις των ανοιξάντων αναρριχητικές διαδρομές στο αναρριχητικό πάρκο Φυλής, Μας τίμησαν με την παρουσία τους διακριτοί ‘Έλληνες αναρριχητές οι  οποίοι σχεδίασαν και δημιούργησαν μερικές από πιο γνωστές και αγαπημένες στους αναρριχητές διαδρομές στη Φυλή,  όπως ο Θωμάς Μιχαηλίδης, ο Τζώρτζης Μηλιάς, ο Χάρης Ορφανουδάκης, ο Διονύσης Στραβογένης, ο Δημήτρης Τσίτσικας, ο Γιώργος Ρούσσαλης κ.ά.

Η Κυριακή μας χάρισε απλόχερα πολύ ωραίο καιρό κι έτσι με επίκεντρο τα αναρριχητικά πεδία «Έπος», «Πηγή Αβράμη», «Μικρή Βαράσοβα» (με το «ιστορικό» λιβαδάκι της) συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος και απόλαυσαν όλες τις δραστηριότητες. Κοινό, που δοκίμασε τα πρώτα κάθετα βήματά του στα βράχια και έμπειρους αναρριχητές οι οποίοι συμμετείχαν στον μαραθώνιο στα βράχια. Οι παράλληλες δραστηριότητες επίσης έγιναν με επιτυχία, όπως η πεζοπορία στο δάσος της Φυλής, η απαιτητική via ferrata «La grotta” αλλά και η εύκολη «Άρμα» στο φαράγγι της Γκούρας, η γιόγκα, τα ανοιχτά μαθήματα εναέριων ακροβατικών με τους los μΟnos juntos, η ισορροπία στο slackline, ενώ φωτογράφοι τράβηξαν φωτογραφίες και συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας. Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ, βελτιώθηκαν οι διαδρομές στο αναρριχητικό πεδίο «Κόκκινος Βράχος» από τον Δ.Τσίτσικα.

Η Οργανωτική ομάδα,  με  την υποστήριξη 24 εθελοντών,  18 ασφαλιστών – εκπαιδευτών αναρρίχησης και των  6 Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού διαχειρίστηκε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ με επιτυχία.

Μεγάλοι Χορηγοί: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ και εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.

Χορηγοί και υποστηρικτές: 1ΜΑΤΙΟΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, POLO, CDC, progear247.gr, HELLAS CANYONING, ORGANICS, NATOURALS.

Χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και του Δημάρχου κ.Χρήστου Παππού για άλλη μια χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ιδιαίτερα σημαντική και καταλυτική ήταν η  υποστήριξη του αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Γιώργου Αβράμη ο οποίος φρόντισε για τα αναμνηστικά της εκδήλωσης και ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του διαζώσης. Εξίσου υποστηρικτική ήταν και η βοήθεια του αντιδημάρχου περιβάλλοντος και καθημερινότητας κ.Μιχάλη Οικονομάκη να διευθετεί για μια ακόμη φορά αποτελεσματικά ζητήματα πρόσβασης στο χώρο, τεχνικής υποστήριξης κλπ παροχών. Αποτελεσματική ήταν και η βοήθεια σε διάφορα ζητήματα από τον πρόεδρο του Τοπικού διαμερίσματος Φυλής κ.Διονύση Βλάχο,  ο οποίος μας τίμησε και με την παρουσία του στο χώρο. Ευχαριστούμε επίσης τον κ.Γ.Μαυροειδή πρόεδρο του  Ν.Π.Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» για την διάθεση πλακετών βράβευσης των ανοιξάντων τις αναρ.διαδρομές.  Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο μας ο οποίος με προοπτική στο μέλλον και στις εναλλακτικές δυνατότητες και δραστηριότητες του Δήμου στηρίζει και υποστηρίζει πάντα μαζικούς φορείς. Ευχαριστούμε επίσης τον κ.Γιώργο Βερούτη για την ευγενική παραχώρηση του υπαίθριου χώρου που φιλοξένησε τη Γραμματεία του φεστιβάλ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση και αυτού του φεστιβάλ !!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο  7th  Athens Fyli Climb Fest  2021 στο αναρριχητικό πάρκο της Πάρνηθας στη Φυλή και θα σας περιμένουμε όλους!

Φυλή, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής