Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Πέμπτη, Νοέμβριος 21, 2019
Τρι.14/4/2020 - Τετ.22/4/2020

ΙΟΡΔΑΝΙΑ, πεζοπορίες και διασχίσεις φαραγγιών

Διασχίζοντας το Wadi Mujib και το Wadi Dana. Πεζοπορίες στην Πέτρα και στην Έρημο Wadi Rum. Νεκρά θάλασσα, Γέρασσα και Αμμάν.

Κρατήσεις έως 30 Νοεμβρίου 2019

Το ταξίδι οργανώνεται με ελληνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο

1η ημέρα, [ ... ]

Παρ.22/11/2019 - Κυρ.24/11/2019

Δυτικά Άγραφα. Λιάκουρα (2.040μ.), Φτέρη (2.126μ.) Επινιανά (διάσχιση)

Παρασκευή: Αναχώρηση 17:00  για το χωριό Μοναστηράκι Αγράφων όπου και η διανυκτέρευση σε σκηνές ή στο σχολείο με υπνόσακους.

Σάββατο: Νωρίς το πρωί και με σακίδιο ημέρας, μετάβαση με αγροτικό αμάξι [ ... ]

Κυριακή 24/11/2019

Μαίναλο: Πιάνα-Λιμποβίσι-Παλιοχώρι Ελάτης. Λιμποβίσι, σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

*Η εύκολη πορεία προτείνεται για αρχαρίους

Αναχώρηση την Κυριακή 24/11/2019, ώρα 07:00 για το χωριό Πιάνα και την όμορφη πλατεία του στα 1.100μ. στους πρόποδες του Μαινάλου, απ’ [ ... ]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η "The North Face" και ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής καθάρισαν μονοπάτια στην Πάρνηθα,

Η Πάρνηθα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, διαθέτει μεγάλο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών για όλες τις δυνατότητες.  Η απόσταση της αφετηρίας των μονοπατιών της ΝΔ Πάρνηθας από το κέντρο της Αθήνας είναι  μόλις16χλμ.. Σε λίγο χρόνο μπορούν οι αρχάριοι ή οι έμπειροι πεζοπόροι να  απολαύσουν μια όμορφη πεζοπορία στα πυκνά πευκοδάση της που δεν καταστράφηκαν  από την πυρκαγιά του 2007. Τα μονοπάτια  αυτά χρειάζονται κατά καιρούς καθαρισμό από τη βλάστηση και ανανέωση της σήμανσής τους, για να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή για τους πεζοπόρους.

Ο Σύλλογός μας συστηματικά σχεδόν κάθε χρόνο φροντίζει με τους εθελοντές του να τα διατηρεί ανοιχτά. Η «The North Face» γνωστή για την αγάπη της στη περιπέτεια και στο περιβάλλον δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας και κάθε προσπάθεια που βοηθά την ορεινή πεζοπορία.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας εκδηλώθηκε όταν αποδέχτηκε αίτημα του συλλόγου μας να χορηγήσει τις ταμπέλες σήμανσης και κατεύθυνσης για την συντήρηση υπαρχόντων μονοπατιών της Πάρνηθας. Η εταιρεία αγκάλιασε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια φροντίζοντας να αναλάβει επίσης τις δαπάνες αμοιβής επαγγελματία, για τη βελτίωσης της πρόσβασης α) σε τμήμα του μονοπατιού Κιάφα Μαρίστα – Σπήλαιο του Πάνα και β) στο μονοπάτι Φρούριο Φυλής – Διπόταμα – Φυλή (χαρακτηρισμένη «πράσινη πολιτιστική διαδρομή» από το Υπουργείο Πολιτισμού).

Στο κάλεσμα του συλλόγου μας για τους τρεις συνολικά καθαρισμούς ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στον πρώτο 32 εθελοντές στις 10/3/18, στον δεύτερο 47 άτομα την 1/4/18 και στις 15/4/18 στον τρίτο καθαρισμό 23 άτομα και 18 εργαζόμενοι των καταστημάτων της εταιρείας οι οποίοι με ενθουσιασμό συνεργάστηκαν και δούλεψαν με τις κλαδοκοπτικές ψαλίδες και τις τσάπες επιδιδόμενοι στο πρωτόγνωρο γι αυτούς «τσάπινγκ»!! Η “The North Face” επιβράβευσε τους εθελοντές δίνοντάς τους δώρο ένα T-shirt της εταιρείας.

Στις τρεις αυτές συνολικά προσπάθειες καθαρίστηκαν από τη βλάστηση, διανοίχτηκαν και σημάνθηκαν τα εξής μονοπάτια:

Α) Αγ.Κυπριανός – αναρριχητικό μονοπάτι **– Σπηλιά Μπρέμη – Χωράφια Γκιόκα – Ψηλά Αλώνια – Αγ.Κυπριανός (8.5Χλμ) (κυκλική διαδρομή)

** το αναρριχητικό μονοπάτι περνά κάτω και πολύ κοντά από όλα τα αναρριχητικά πεδία του Ζαστάνι και της Αλογόπετρας (Τροκάνεζας).

Β) το μονοπάτι πρόσβασης στο αναρριχητικό πεδίο «Σκιά»(από τη Φυλή – ρέμα Γκούρας)

Γ) Βελτίωση πρόσβασης στο μονοπάτι «Κιάφα Μαρίστα – Σπήλαιο του Πάνα» και

Δ) Βελτίωση πρόσβασης στο μονοπάτι Φρούριο Φυλής – Διπόταμα – Φυλή

Ελπίζουμε ότι η επιτυχημένη αυτή συνεργασία θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανάλογων εγχειρημάτων στο μέλλον και ότι θα έχει συνέχεια και μιμητές.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως την  the North Face  για το ενεργό ενδιαφέρον, την αξιέπαινη ανταπόκριση και την οξυμμένη ευαισθησία της στις προσπάθειες του Συλλόγου μας .