Πρόγραμμα Πεζοποριών και Αναβάσεων

κοπή πίτας - Γενική Συνέλευση-Αρχαιρεσίες
 

29/1 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ- ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2023 & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας την Κυριακή 19/1/23 στις 11:00 στο γραφείο του Συλλόγου μας. Στα φλουριά της πίτας αντιστοιχούν ΧΧΧΧΧΧ

Θα ακολουθήσει η βράβευση των ορειβατών, αναρριχητών, αθλητών και πυροφυλάκων

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γ.Σ. και οι αρχαιρεσίες στον ίδιο χώρο

Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών θα ακολουθήσει μεσημεριανό κέρασμα με μεζεδάκια και ρακή, περιμένοντας τα αποτελέσματα από τις αρχαιρεσίες!!!

Χώρος: γραφείο του Συλλόγου στην οδό Ικτίνου 3 & Προμηθέως 13344 ΦΥΛΗ

Ακολουθεί η (Α) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ και (Β) ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

(Α) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  1. Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης
  2. Απολογισμός πεπραγμένων του έτους 2022
  3. Οικονομικός απολογισμός έτους 2022
  4. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2023
  5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  6. Συζήτηση: έγκριση απολογισμού – προϋπολογισμού
  7. Aπαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
  8. Άλλα θέματα
  9. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  10. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Πειθαρχικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29/1/2022 ώρα 11:30 με απαιτούμενη απαρτία 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συνεδριάσει έγκυρα αμέσως μετά την πάροδο μίας ώρας, δηλαδή στις 12:30 με τα παρόντα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (άρθρο 11ο παρ.7 & 8 του Καταστατικού). Οικονομικά τακτοποιημένο θεωρείται το μέλος που έχει καταβάλει την συνδρομή του τρέχοντος έτους και έχει παρέλθει ένα έτος από την εγγραφή του στο Σύλλογο (άρθρο 11ο παρ.5).

Χώρος: γραφείο του Συλλόγου στην οδό Ικτίνου 3 & Προμηθέως 13344 ΦΥΛΗ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ: (Καταστατικό άρθρο 11 παρ.5) Δικαίωμα να ψηφίζουν έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου υπό την προϋπόθεση να έχει παρέλθει ένα (1) έτος από την εγγραφή τους και να είναι οικονομικά ταχτοποιημένα. Οικονομικά τακτοποιημένο θεωρείται το μέλος που έχει καταβάλει την συνδρομή του τρέχοντος έτους. Τα υπόλοιπα μέλη έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τον λόγο και να συμμετέχουν στη συζήτηση. Κάθε μέλος συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση αυτοπροσώπως με μία μόνο ψήφο. Απαγορεύεται η διά πληρεξουσίου συμμετοχή και ψηφοφορία.

 

(Β) ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

Αγαπητά μέλη,

Όπως γνωρίζετε στις 29/01/2023 και ώρα 11:30 πμ θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συλλόγου μας Ετήσια Γενική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη επίτευξη της νόμιμης απαρτίας η επαναληπτική Γ.Σ. θα λάβει χώρα μία ώρα αργότερα, ήτοι στις 12:30 μμ της ίδιας ημέρας στον ίδιο τόπο.

Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης (ήδη αναρτημένη στο www.eposfilis.gr) είναι και οι αρχαιρεσίες για τα όργανα του Συλλόγου μας.

Σύμφωνα με τον Ν.4726/18-9-2020 και το Καταστατικό του Συλλόγου μας για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών διευκρινίζονται τα παρακάτω:

α) Για την συμμετοχή στην Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες απαιτείται τα μέλη του Συλλόγου να είναι παρόντα κατά την ώρα έναρξης της συνεδρίασης. Τυχόν καθυστέρηση εμφάνισής τους ενέχει τον κίνδυνο μη συμμετοχής τους στην Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες.

β) Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει υποχρεωτικά Δικηγόρος διορισμένος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και θα συμμετέχουν δύο μέλη του Συλλόγου μας που δεν ανήκουν στο απερχόμενο ΔΣ ούτε θέτουν υποψηφιότητα για τις επερχόμενες αρχαιρεσίες

γ) Δικαίωμα ψήφου και εκλέγεσθαι έχουν όσα μέλη έχουν εγγραφεί στον Σύλλογό μας έως την 28/01/2022 και έχουν πληρώσει τη συνδρομή του 2022 μέχρι τις 18/01/2023.

Τα μέλη που έχουν αυτό το δικαίωμα θα περιληφθούν σε κατάλογο ο οποίος θα δημοσιευτεί επισήμως με τοιχοκόλληση στα γραφεία του Συλλόγου και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου την Τετάρτη 18/01/2023. Όποιο μέλος πληροί τις προϋποθέσεις αλλά δεν περιληφθεί στον εν λόγω κατάλογο, αλλά και οποιοδήποτε μέλος έχει αντιρρήσεις ως προς τον κατάλογο, έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση κατά του καταλόγου ενώπιον του Δ.Σ. (ακόμα και μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέσα σε προθεσμία 3 ημερών από την τοιχοκόλληση – ανάρτηση του καταλόγου στην ιστοσελίδα, ήτοι έως το Σάββατο 21/01/2023. Εφόσον η ένσταση συνοδεύεται και με ταυτόχρονη πληρωμή της ετήσιας συνδρομής εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας, το ΔΣ θα την κάνει αποδεκτή με στόχο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής των μελών στην εκλογική διαδικασία.

δ) Όσα μέλη επιθυμούν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για τα όργανα του Συλλόγου και συγκεκριμένα για τις θέσεις i) του Προέδρου ΔΣ, ii) των Συμβούλων ΔΣ, iii) των Μελών Ελεγκτικής Επιτροπής και iv) των Μελών Πειθαρχικού Συμβουλίου, θα πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως το Δ.Σ. (ακόμα και μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. επισυνάπτοντας την αντίστοιχη φόρμα-αίτηση) έως την Δευτέρα 23/01/2023.

ε) Το ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους θα δημοσιευτεί επισήμως με τοιχοκόλληση στα γραφεία του Συλλόγου και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου την Τετάρτη 25/01/2023

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό μας η εκπρόθεσμη πληρωμή της ετήσιας συνδρομής ή πληρωμή της την ημέρα της Γ.Σ. αποκλείει την συμμετοχή στην Γ.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η επίδειξη στην Εφορευτική Επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επισήμου ταυτοποιητικού εγγράφου, δίπλωμα οδήγησης κλπ.

Στα παρακάτω link υπάρχουν τα έντυπα υποβολής υποψηφιοτήτων στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας. Η υποβολή τους γίνεται στο σύλλογο μέχρι τις 25/1/2023:

Link se pdf

https://eposfilis.gr/images/aitiseis/aithsh_ypopsifiotitas_thesi_melous_ds.pdf

https://eposfilis.gr/images/aitiseis/aithsh_ypopsifiotitas_thesi_proedrou_ds.pdf

https://eposfilis.gr/images/aitiseis/aithsh_ypopsifiotitas_exelektikis_epitropis.pdf

https://eposfilis.gr/images/aitiseis/aithsh_ypopsifiotitas_peitharxikou_symvouliou.pdf

Στο επόμενο link θα βρείτε το Ν.4726/18-9-2020 στο άρθρο 1 του οποίου αναφέρονται τα κωλύματα και οι περιορισμοί για τους υποψήφιους στις αρχαιρεσίες: https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/640480/nomos-4726-2020

Από το Διοικητικό Συμβούλιο