Πυροφύλαξη: Μη μένεις θεατής…γίνε εθελοντής

Κάθε χρόνο, ο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οργανώνει βάρδιες πυροφύλαξης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από το πυροφυλάκειο του βουνού Φυλής στη Δυτική Πάρνηθα. Στο πυροφυλάκειο, το οποίο απέχει από τη Φυλή, 10χλμ. σε άσφαλτο και 3χλμ. σε χωματόδρομο, φτάνουν οι πυροφύλακες οδικώς χρησιμοποιώντας το τζιπ 4Χ4 του Συλλόγου το οποίο παραλαμβάνουν από τη Φυλή, αφήνοντας εκεί το δικό τους όχημα. Τα έξοδα μετακίνησης του τζιπ αναλαμβάνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Οι βάρδιες πραγματοποιούνται καθημερινά καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, και  τις ώρες από 19:30 έως τις 23:30. Στους εθελοντές της εκάστοτε βάρδιας, ο Σύλλογος παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως χάρτη της περιοχής, πυξίδα, ασύρματο και κιάλια. Η μόνη υποχρέωση του κάθε εθελοντή είναι να ειδοποιήσει έγκαιρα την Πυροσβεστική στο 199 ή το Δασαρχείο σε περίπτωση που εντοπίσει εστία πυρκαγιάς.

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής ζητά τη συμμετοχή σας έτσι ώστε να προστατευτεί  και να διασωθεί ο πολύτιμος θησαυρός και πνεύμονας της Αττικής: η Πάρνηθα.

Ένα βράδυ πυροφύλαξης στο πυροφυλάκιο του βουνού Φυλής δεν είναι ένα «χαμένο» βράδυ αλλά μια έμπρακτη ενέργεια απόδειξης του κάθε ευαισθητοποιημένου πραγματικά πολίτη, του κάθε ευαισθητοποιημένου ορειβάτη και πεζοπόρου του Συλλόγου.

Με λίγες ώρες παρατήρησης από εκεί ένα ή δύο βράδια ο «θεατής» γίνεται ενεργός προστάτης του δάσους της Πάρνηθας.  


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στον υπεύθυνο Έφορο Πυροφύλαξης του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής.

Για την τρέχουσα περίοδο υπεύθυνος είναι η Κρίνα Αναγνωστοπούλου, τηλ.: 6973685709

Δασαρχείο Πάρνηθας: τηλ. 2102434062 στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..