Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Παρασκευή, Αύγουστος 23, 2019
17– 25/8
17– 25/8

Σαμοθράκη: Σάος (1.621μ.). Πεζοπορίες και canyoning στα φαράγγια: Φονιά, Τσιβδογιάννη και Καραγιαννάκη

Ένα καταπράσινο νησί με το Φεγγάρι πάντα στο ψηλότερο σημείο του.   

Παράταση κρατήσεων έως 19/7/19 

Σάββατο 17/08 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσσης με το τρένο  ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΚΗ  [ ... ]

Περισσότερα...
28/8 - 1/9
28/8 - 1/9

Πήλιο. Καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες, κολύμπι, πολιτιστικά δρώμενα και μικρές διακοπές.
Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία δράση που συνδυάζει εθελοντική εργασία καθαρισμού μονοπατιών με πεζοπορίες, ανακάλυψη των κρυμμένων μυστικών του τόπου και μικρές εναλλακτικές [ ... ]

Περισσότερα...
6-8/9
6-8/9

6-8/9

Νεάπολη Λακωνίας:Πεζοπορίες- Φάρος Κάβου Μαλέα -Απολιθωμένο δάσος-Αγία Ειρήνη. Εναλλακτικά παραλία Σίμου και Παυλοπέτρι.

*Οι πορείες προτείνονται για αρχαρίους

«Μαλέαν δε κάμψας, επιλάθου των οίκαδε» Στράβων, μεταφ.: αν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχνα [ ... ]

Περισσότερα...

Πήλιο. Καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες, κολύμπι, πολιτιστικά δρώμενα και μικρές διακοπές.
Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μία δράση που συνδυάζει εθελοντική εργασία καθαρισμού μονοπατιών με πεζοπορίες, ανακάλυψη των κρυμμένων μυστικών του τόπου και μικρές εναλλακτικές διακοπές, σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του Πηλίου, τον πανέμορφο Αγ. Γεώργιο Νηλείας, με την πλούσια ιστορική διαδρομή και την μακρά παράδοση αρχοντιάς, νοικοκυροσύνης και πλούτου.pilio 411c2


Οι εθελοντές, χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, ψαλίδες, τσουγκράνες, θαμνοκοπτικά και αλυσοπρίονα θα καθαρίσουν και θα αποκαλύψουν μονοπάτια ιστορικά με μοναδική θέα προς τον Παγασητικό ( Αγ.Γώργιος-Α.Λεχώνια και Αγ.Γεώργιος -Κ.Γατζέα,) δρόμους πολιτισμού και παράδοσης, που στο διάβα του χρόνου ξεθώριασε και χάθηκε η χρήση τους, για να αναφανούν τώρα και να αποκτήσουν νέα προοπτική ζωής.

Η εργασία θα είναι 4ωρη, πρωινή με τσάπες, αλυσοπρίονα, θαμνοκοπτικές ψαλίδες κλπ..Χρειάζονται πρόχειρα ρούχα, μαρκύ παντελόνι, πουκάμισο με μακρυά μανίκια, μποτάκια πεζοπορικά Μετά το πέρας της εργασίας, επιλογή εύκολης πεζοπορίας, με κατάληξη σε κάποια από τις κοντινές μαγευτικές παραλίες και, καθημερινά, προτάσεις περιήγησης και πορείας μύησης στην ομορφιά του τόπου και των κατοίκων του


Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, αναφέρουμε: εξερεύνηση στο δάσος κάτω από πλατάνια προς τις πηγές του νερού και τις περίτεχνες κρήνες, προς το ξωκλήσι του Αϊ-Λιά και τα παλιά μοναστήρια των Ταξιαρχών, «Μέγας Σωτήρας» και Αγίας Τριάδας. Βόλτα μέσα στο χωριό, με τα αρχοντικά των Αιγυπτιωτών εμπόρων με τα νεοκλασικά στοιχεία, με τα παραδοσιακά πηλιορείτικα πυργόσπιτα και τα πέτρινα αγροτόσπιτα, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, το μουσείο του γλύπτη Νικόλα, το παλιό Σχολαρχείο και τη βιβλιοθήκη , βόλτα στις Πινακάτες, το δεύτερο χαρακτηρισμένο χωριό του Πηλίου μετά τη Μακρυνίτσα, την «κοσμική» Βυζίτσα, με τα αμέτρητα πηλιορείτικα αρχοντικά της, το μουσικό χωριο του Αγ. Λαυρεντίου, για παρακολούθηση εκδηλώσεων, και τις Μηλιές με τον παλιό σταθμό όπου τερματίζει το τραινάκι «ο Μουτζούρης» - σημείο αναφοράς της περιοχής, σε σχέδια του Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του καλλιτέχνη Τζόρτζιο Ντε Κίρικο- ξεκινώντας από τα Άνω Λεχώνια σε μια μοναδική διαδρομή μέσα από σήραγγες, πάνω από παλιές, πέτρινες γέφυρες, και με ενδιάμεσο σταθμό αυτόν της Γατζέας.

Το βράδυ, σε κλίμα παρείστικο και τσιπουράκι ντόπιο, φημισμένο, οι νότες αξέχαστων αναμνήσεων, που γλυκά θα μας συντροφεύουν τον χειμώνα).
Η διαμονή θα γίνει στο δημοτικό σχολείο (ζεστό νερό και κουζίνα με σκεύη για μαγείρεμα) με υπνόσακους και κάριματ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ν.Πηλίου που καλύπτει τα εισιτήρια περιορισμένου αριθμού εθελοντών. Συμβολική οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Εκδήλωση ενδιαφέροντος από Δευτέρα 15/7/19 .
Συντονιστές: Μέλη του Δ.Σ.