Contact

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής)
Αλιάνθου 5 ΦΥΛΗ 13351
Τηλ.210-2411148
φαξ: 210-2412099
Κιν.6981005737, 6973693552

Tραπεζικός λογαριασμός Συλλόγου
EUROBAΝK ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0449.14.0200232769
ΙΒΑΝ : GR2402604490000140200232769
Όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού: Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Follow

Παρασκευή, Φεβρουάριος 28, 2020

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ:

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΠΙΣΤΑ «ΘΕΑ»:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

- ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής στοχεύει στην ανάπτυξη της αγωνιστικής αναρρίχησης, τη διαμόρφωση αθλητών/-τριών ηλικίας 4-18 ετών αλλά και ενηλίκων και τη συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης. Ο Σύλλογός μας στηρίζει ήδη επί εννέα συναπτά έτη τη λειτουργία της πίστας αναρρίχησης του Δήμου Φυλής στον αθλητικό χώρο «ΘΕΑ». Στόχος των προπονήσεων είναι η γνωριμία των νεαρών αθλητών/-τριών με την αγωνιστική αναρρίχηση και η δημιουργία ενός φυτωρίου αθλητών υψηλού επιπέδου, στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

   Για τον σκοπό αυτό, κάθε Παρασκευή οι προπονήσεις θα περιλαμβάνουν πραγματικά «προβλήματα» αγώνων, χρονομέτρηση και καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών/-τριών προκειμένου να είναι έτοιμοι για τη συμμετοχή τους σε κανονικούς αγώνες της Ε.Ο.Ο.Α. Παράλληλα, θα διενεργηθεί Κύκλος Ενδοσυλλογικών Αγώνων, με βάση τους Κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης(Ε.Ο.Ο.Α.), κατά τους οποίους οι αθλητές/-τριες θα αγωνιστούν ανά ηλικιακή κατηγορία.

   Οι νικητές/-τριες θα επιβραβεύονται για τις επιδόσεις τους με απονομή κυπέλων , ενώ αναμνηστικά δώρα αναρριχητικού εξοπλισμού θα μοιράζονται σε συμμετέχοντες. Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσει γιορτή λήξης στον χώρο. Όταν προγραμματιστούν αυτοί οι αγώνες, θα ανακοινωθούν στον τοπικό τύπο και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Ε.Ο.Ο.Α.):

   Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής καλλιεργεί και στηρίζει τη διαμόρφωση αθλητών αγωνιστικής αναρρίχησης με διαφόρους τρόπους:

- Έχει ήδη θεσπίσει κίνητρα ανάπτυξης της συμμετοχικότητας στους επίσημους αγώνες της Ε.Ο.Ο.Α.:

ü  Καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης για τη συμμετοχή σε αγώνες ανά αθλητή, ισόποσα με την Ε.Ο.Ο.Α., ανά χιλιόμετρο από την έδρα του Συλλόγου μέχρι την περιοχή που πραγματοποιείται ο αγώνας.

ü  Προσφέρει χρηματικό έπαθλο 150€ στον νικητή/-τρια που θα διακριθεί σε επίσημους αγώνες της Ε.Ο.Ο.Α. σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, με προϋπόθεση την ελάχιστη συμμετοχή σε τρεις αγώνες ανά έτος.

- Έχει καλύψει τις δαπάνες εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην προπονητική αγωνιστικής αναρρίχησης του εκπαιδευτή-προπονητή Αντώνη Κούτρα.

   Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αθλητές κάτω των 18 ετών που διακρίνονται σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε αγώνες της Ε.Ο.Ο.Α., γράφονται (με αίτησή τους) στον πίνακα διακρίσεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν.4115/2013. Χορηγείται βεβαίωση από την Γ.Γ.Α. εγγραφής αυτών των αθλητώνστον πίνακα διακρίσεων και αυτή χρησιμοποιείται για εισαγωγή του αθλητού στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Φ.Α.Α., δίνοντάς τους  μόρια για την εισαγωγή του σε Σχολή της αρεσκείας τους.

Η ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΠΙΣΤΑ «ΘΕΑ» και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΠΙΣΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

   Ο χώρος της αναρριχητικής πίστας «ΘΕΑ» είναι ενοικιασμένος από τον Δήμο Φυλής και υπάρχουν διαβεβαιώσεις απέναντι στον Σύλλογό μας ότι θα λειτουργεί έως και το τέλος του 2015.

   Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης άδειας οικοδομής για ακίνητο σε κεντρική περιοχή , δίπλα στον σταθμό «Άνω Λιοσίων» του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στην οδό Ικτίνου, όπου θα υπάρχει πρόσβαση με αρκετά μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκεί σχεδιάζει την κατασκευή πρότυπης πίστας bouldering, αλλά και πίστας αναρρίχησης, ύψους περίπου 8μ., σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Για τη δημιουργία αυτού του χώρου ζητείται η συμβολή όλων (εξεύρεση χορηγιών, οικονομικές ενισχύσεις κλ.) και η ενίσχυση με κάθε τρόπο του Συλλόγου.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ:

   Επειδή η ανάπτυξη της αναρρίχησης από το Σύλλογό μας και η λειτουργία του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής γενικότερα βασίζεται σε εθελοντική βάση αποκλειστικά των εγγεγραμμένων μελών μας, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε:

α) για κάθε παιδί που προπονείται, εγγραφή ενός γονέα ως μέλους του Συλλόγου μας και

β) για τους άνω των 18 ετών, εγγραφή ως μέλη του Συλλόγου μας.

   Άλλωστε, η συμβολή και η επιρροή για τις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας διαμορφώνονται και επηρεάζονται από τα μέλη του. Η συμβολή σας, λοιπόν, ως μέλη πλέον του Συλλόγου μας θα είναι καθοριστικής σημασίας αφενός για την πορεία του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και αφετέρου για τον σχεδιασμό των προγραμμάτων άθλησης και προπονήσεων στον χώρο της αναρριχητικής πίστας. Η εγγραφή σας και η ετήσια συνδρομή κοστίζουν 15€.

   Τέλος, οι εισπράξεις της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης των 10€ για τις προπονήσεις είναι ένα μικρό, αλλά απαραίτητο ποσό για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας και αναλώσιμων στην πίστα. Από τον μήνα Δεκέμβριο θα εισπράττονται από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας και θα δίνεται απόδειξη.