21-23/9
21-23/9

Γράμμος. Κάμενικ (2.042μ.) – Πυρσόγιαννη (διάσχιση). Πεζοπορίες: Λουτρά Αμάραντου – Μονοπάτι των πέτρινων γεφυριών. Χαμάμ στα ατμόλουτρα του Αμαράντου. Ι.Μ.Μολυβδοσκέπαστης.

Στα μονοπάτια του «άγνωστου» Γράμμου.

*Οι εύκολες [ ... ]

Περισσότερα...
30/9
30/9

Μακρόνησος

*Η πορεία προτείνεται για αρχαρίους

Αναχώρηση στις 07:30 για Λαύριο και με ταχύπλοο αποβίβαση στην Μακρόνησο. Πεζοπορία με παράλληλη ξενάγηση στα κτίρια του στρατοπέδου Α’ Ε.Τ.Ο. (Α’ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών), το «Θέατρο», [ ... ]

Περισσότερα...
6-7/10
6-7/10

Φωκίδα. Βαρδούσια (διάσχιση) από Αθ.Διάκο α) Πιτιμάλικο – Σκούφια (2.295μ.) - Σούφλες (2.200μ.)- Αρτοτίνα (1.180μ.) ή β) Πιτιμάλικο – Μουσουνιώτικα Λειβάδια – Αρτοτίνα από το Ε4

Διασχίσεις ανακαλύπτοντας το αλπικό μεγαλείο των Βαρδουσίων 

Σάββατο: Αναχώρηση [ ... ]

Περισσότερα...

Μακρόνησος

*Η πορεία προτείνεται για αρχαρίουςmakronisos 90d2f

Αναχώρηση στις 07:30 για Λαύριο και με ταχύπλοο αποβίβαση στην Μακρόνησο. Πεζοπορία με παράλληλη ξενάγηση στα κτίρια του στρατοπέδου Α’ Ε.Τ.Ο. (Α’ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών), το «Θέατρο», την εκκλησία, την «Λεωφόρο των Τεχνών», τους στρατώνες των εξορίστων κλπ.

makronisos0719c e1fbbΣυνέχιση της πορείας (χωματόδρομος, γιδόστρατα) προς το Γ’Ε.Τ.Ο., τις στρατιωτικές φυλακές και κατάληξη στον Φάρο του ακρωτηρίου Αγκάλιστρος στο νότιο άκρο του νησιού. Επιστροφή από την κορυφογραμμή (όπου βρίσκονται διαδοχικά τα φυλάκια) με θέα στο Αιγαίο. Ω.Π.: 6, Β.Δ.:1 (Συμπεριλαμβανόμενων των στάσεων για την περιήγηση στις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων). Επιστροφή το απόγευμα στο Λαύριο, φαγητό στην ευρύτερη περιοχή και αναχώρηση για Αθήνα.  

Συντονιστής: Γιάννης Μαργώνης