Η νέα, σύγχρονη πίστα αναρρίχησης, του ΕΠΟΣ Φυλής κατασκευάστηκε το 2019 από τη Walltopia, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές. Χρηματοδοτήθηκε από τη Γ.Γ.Α. μετά από ενέργειες του τότε προέδρου κ.Δ.Γεωργούλη της Ε.Ο.Ο.Α. και του Δ.Σ. της.  

126 τ.μ αναρριχητικής επιφάνειας, με μέγιστο ύψος 11 μ. φιλοξενούν, σήμερα, πλήθος διαδρομών (με σκοινί), αλλά και προβλημάτων (bouldering) δυσκολίας από 5a έως 7b+, που ανανεώνονται κάθε μήνα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την επισκέπτονται. Σ’ αυτή έχουν την δυνατότητα να σκαρφαλώσουν επικεφαλής ή με την τεχνική top-rop.

Τα άφθονα και πολύχρωμα πιασίματα, πολλών διαφορετικών ανάγλυφων, η ποικιλία και εναλλαγή κλίσεων αλλά και αρκετά ρελέ, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα προπονήσεων σε έμπειρους αναρριχητές αλλά και την πιο ενδιαφέρουσα γνωριμία με την αναρρίχηση ακόμα και για αυτούς που τη δοκιμάζουν πρώτη φορά.

Η πίστα προσφέρεται για αρχάριους ή έμπειρους αναρριχητές κάθε επιπέδου, κάθε ηλικίας, με τα δικά τους υλικά ή με τον εξοπλισμό που διαθέτει η πίστα, για αναψυχή, άθληση ή αγωνιστική προετοιμασία.