Η Πάρνηθα έχει τον αγώνα της

13o ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

7o ATHENS-FILY CLIMB FEST

7o ATHENS-FYLI CLIMB FEST

Picture1 91ad4Επεκτείνετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας στην αναρρίχηση παρακολουθώντας τη σχολή μέσου επιπέδου αναρρίχησης βράχου του ΕΠΟΣ Φυλής! 

Το πρόγραμμα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της αναρρίχησης ορθοπλαγιάς και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας του αναρριχητή και τον εμπλουτισμό της δράσης του.»

 Η Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του ΕΠΟΣ Φυλής είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης .

Βασικός στόχος της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά την αποφοίτησή τους να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών σε οργανωμένες ορθοπλαγιές.

Επικεφαλής εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ημέρες σε πεδία της Αττικής και δημοφιλείς ορθοπλαγιές της χώρας, καθώς και απογευματινές συναντήσεις στα γραφεία του συλλόγου ή σε κοντινά πεδία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δανεισμού υλικών αν χρειαστεί από το σύλλογο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 360€. Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος) περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο και συνδρομής για ένα χρόνο είναι 15€. Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής βαραίνουν τους συμμετέχοντες.

Τα παρακάτω είναι τα βασικά δικαιολογητικά συμμετοχής στη σχολή και θα πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία του συλλόγου μέχρι και την συνάντηση γνωριμίας:

  1. Ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με την ορειβασία
  2. Βεβαίωση εμβολιασμού για Covid-19, νόσησης, ή αρνητικού τεστ το τελευταίο 48ωρο.
  3. Μία μικρή φωτογραφία έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
  4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  5. Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  6. Φωτοτυπία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων της ΕΟΟΑ.
  7. Κατάσταση με την απαιτούμενη ορειβατική δράση.
  8. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη γραμματεία)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24/10          Μαρκόπουλο 08:00-14:00: συνάντηση γνωριμίας αξιολόγηση συμμετεχόντων, ραπέλ, διαδικασία αναρρίχησης πολλαπλών σχοινιών.

27/10         Γραφεία συλλόγου 18:00-21:00: ρελέ, κόμποι, εξοπλισμός, αναρριχητικοί οδηγοί, κίνδυνοι στη ορθοπλαγιά και αντιμετώπιση τους.

28-31/10    Λεωνίδιο: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση σε πολλαπλών σχοινιών διαδρομές, τεχνητή αναρρίχηση, βασικές αρχές πρώτων βοηθειών. Μεταφορά τραυματία. Υποχώρηση από ορθοπλαγιά.

6/11           Πάρνηθα - Άρμα  08:00-14:00: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών.

10/11         Σπηλιά Χασιάς 16:00-18:00: βασικές αρχές διάσωσης σχοινοσυντρόφου.

13-14/11      Μετέωρα.  προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών, τεχνικές σχισμών, τεχνικές διάσωσης σε ορθοπλαγιά.

17/11         Γραφεία συλλόγου  18:00-21:00 : Αξιολόγηση, απολογισμός,  λήξη σχολής.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.