anarixisi1aristera

«Μη περιμένετε την Άνοιξη για να σκαρφαλώσετε! Η Αττική με το ήπιο κλίμα της και τα υπέροχα αναρριχητικά της πεδία, αποτελεί μια πρώτης τάξης αναρριχητικό προορισμό για όλους-ες που χαίρονται τον αθλητισμό στον ανοιχτό χώρο και την επαφή με την φύση. 

Ο ΕΠΟΣ Φυλής συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για πρώτη φορά και το χειμώνα, προσφέροντας την ευκαιρία στους ενδιαφερομένους -ες να αποκτήσουν τις πρώτες τους εμπειρίες στον συναρπαστικό κάθετο κόσμο.»

Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του ΕΠΟΣ Φυλής προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο Πραγματοποιείται σε φυσικά πεδία της Αττικής και στο διάσημο αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου.

Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.

Η εκπαιδευτική ύλη  καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε οργανωμένα πεδία μιας σχοινιάς , σε βράχια δηλαδή ύψους μέχρι 30 μέτρα, με φιξαρισμένες αγκυρώσεις για ασφάλεια. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την περιπέτεια αναρρίχησης σε ορθοπλαγιά και να εξερευνήσουν δυσπρόσιτες παραλίες της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο πεδίο σε τεχνικές κίνησης και ασφάλειας και συμπληρώνεται από θεωρητικά σεμινάρια με την επιμέλεια και προσεκτική καθοδήγηση έμπειρων ομοσπονδιακών εκπαιδευτών. Επικεφαλείς της  σχολής είναι οι εκπαιδευτές ΕΟΟΑ Γιώργος Βουτυρόπουλος και Γιώργος Αλιφέρης.  Το κόστος εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 360€ το άτομο. Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την 26 Ιανουαρίου 2022 στα γραφεία του συλλόγου.  Οι δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή (50%)  θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: δηλαδή πρόσφατη ιατρική βεβαίωση για σωματική άσκηση από καρδιολόγο, μια φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας &  δύο φωτογραφίες ταυτότητας. Επιπλέον, τα δικαιολογητικά με τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω covid-19. Ο ΕΠΟΣ Φυλής παρέχει δωρεάν στους συμμετέχοντες τον εξοπλισμό και  το  σχετικό τεχνικό εγχειρίδιο. Τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, διαμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Η διαμονή στο Λεωνίδιο και μπορεί να γίνει σε camping ή δωμάτια.

26/1                   Συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής. (19:00-21:00).

29/1                 Πίστα Συλλόγου (9:00-15:00). Πρώτη επαφή, τεχνική αναρριχητικής κίνησης, προθέρμανση απόδοση αποκατάσταση ορολογία  παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, περιβάλλον-ατομική ευθύνη και συμπεριφορά, δανεισμός υλικών ιστορία αναρρίχησης, αναρριχητική ηθική και δεοντολογία.

30/1                 Πάρνηθα Αχαρνείς 9:00-15:00. Αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο: βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμποι..

2/2                   Εξάσκηση στην πίστα του Συλλόγου, χρήση σχοινιού top rope (19:00-21:00).

5/2                   Αθήνα Τουρκοβούνια  Λιάγκου (9:00-15:00). Top rope, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (ασφαλιστήρι reverso & gri gri), τεχνική ασφάλισης top rope, χρήση οδηγών πεδίων αναρρίχησης.

6/2                   ΕΤΟΣ Σπατών (9:00-15:00). Rappel, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (σετάκια, ιμάντες, καταβατήρας), τεχνική κατάβασης rappel, ασφάλιση του επικεφαλής.

9/2                   Εξάσκηση στην πίστα του Συλλόγου, επικεφαλής αναρρίχηση (19:00-21:00).

13/2                 Μαρκόπουλο, πεδίο Μερέντα (9:00-15:00). Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και ασφάλιση (χρήση ενδιάμεσης ασφάλειας, χρήση  reverso, gri gri) επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς και αποφυγή κινδύνων.

19-21/2            Λεωνίδιο, επίσκεψη στο διάσημο αναρριχητικό πάρκο.  Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και στην ασφάλιση του επικεφαλής – δεύτερου (ανάσχεση πτώσης). Διαμονή σε camping ή δωμάτια.

23/2                 Εξάσκηση στην πίστα του Συλλόγου, εξοπλισμός πεδίων, συντελεστής πτώσης, ρελέ  (19:00-21:00).

26/2                 Πάρνηθα,  Άρμα (09:00-15:00).  Αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά, αναρριχήσεις στο Άρμα Πάρνηθας πολλαπλών σχοινιών διαδρομών, ασφάλιση επικεφαλής με διπλό σχοινί, συνεχόμενα rappel.

27/2                 Πάρνηθα, πεδίο ΕΠΟΣ Φυλής  (09:00-15:00). Τεχνητή αναρρίχηση διάσωση βασικές αρχές τεχνητής αναρρίχησης, χρήση προσωρινής ασφάλειας, βασικές αρχές  διάσωσης, μεταφορά τραυματία. Αξιολόγηση και λήξη σχολής.