«Επεκτείνετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας στην αναρρίχηση παρακολουθώντας τη σχολή μέσου επιπέδου αναρρίχησης βράχου του ΕΠΟΣ Φυλής! Το πρόγραμμα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της αναρρίχησης ορθοπλαγιάς και έχει σαν στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας του αναρριχητή και τον εμπλουτισμό της δράσης του.»IMG 20191012 124706 8c662

Η Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης .

Βασικός στόχος της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά την αποφοίτησή τους να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών σε οργανωμένες ορθοπλαγιές.

Επικεφαλής εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ημέρες σε πεδία της Αττικής και δημοφιλείς ορθοπλαγιές της χώρας, καθώς και απογευματινές συναντήσεις στα γραφεία του συλλόγου ή σε κοντινά πεδία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δανεισμού υλικών αν χρειαστεί από το σύλλογο.

Το κόστος συμμετοχής είναι 360€. Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος) περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο και συνδρομής για ένα χρόνο είναι 15€. Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής βαραίνουν τους συμμετέχοντες.

Τα παρακάτω είναι τα βασικά δικαιολογητικά συμμετοχής στη σχολή και θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 7/5/2022 στη γραμματεία του συλλόγου, όπως και το 50% των εξόδων εκπαίδευσης:

  1. Ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να ασχοληθείτε με την ορειβασία
  2. Βεβαίωση εμβολιασμού για Covid-19, νόσησης, ή αρνητικού τεστ το τελευταίο 48ωρο.
  3. Μία μικρή φωτογραφία έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
  4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  5. Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  6. Φωτοτυπία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων της ΕΟΟΑ.
  7. Κατάσταση με την απαιτούμενη ορειβατική δράση.
  8. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη γραμματεία)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8/5                   Πάρνηθα (πέτρα Λιάγκου) 09:00-15:00: συνάντηση γνωριμίας αξιολόγηση συμμετεχόντων, ραπέλ, αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών.

11/5                 Γραφεία συλλόγου 18:00-21:00: ρελέ, κόμποι, εξοπλισμός, αναρριχητικοί οδηγοί, κίνδυνοι στη ορθοπλαγιά και αντιμετώπιση τους. Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών.

14-15/5            Κορινθία (πεδία Σολωμού & Φρύγανης) προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση σε πολλαπλών σχοινιών διαδρομές. Υποχώρηση από ορθοπλαγιά.

21/5                 Πάρνηθα - Άρμα08:00-14:00: προετοιμασία και εκτέλεση                                        διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών.

25/5                 Σπηλιά Χασιάς 16:00-18:00: βασικές αρχές διάσωσης                                              σχοινοσυντρόφου. Μεταφορά τραυματία.

28-29/5            Βαράσοβα: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής                              αναρρίχηση με χρήση φορητών ασφαλειών, τεχνικές σχισμών,                            τεχνικές διάσωσης σε ορθοπλαγιά.Τεχνητή αναρρίχηση,

31/5                 Γραφεία συλλόγου  18:00-21:00 : Αξιολόγηση, απολογισμός,  λήξη                        σχολής.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.