Η σχολή αναρρίχησης αρχαρίων του Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ προσφέρει μια συγκροτημένη εισαγωγική γνώση και εμπειρία στη δραστηριότητα της αναρρίχησης συνδυάζοντας την εκπαίδευση στον βράχο. Στη σχολή αναρρίχησης αρχαρίων μπορεί να συμμετέχει όποια/ος έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία παρά μόνο λίγη διάθεση για περιπέτεια και αγάπη για τη φύση.20211212 124249 3bc20

 Η εκπαιδευτική ύλη καλύπτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποια/ος να γνωρίζει προκειμένου να σκαρφαλώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια σε οργανωμένα πεδία μιας σχοινιάς, σε βράχια δηλαδή ύψους μέχρι 30 μέτρα, με φιξαρισμένες αγκυρώσεις για ασφάλεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο πεδίο σε τεχνικές κίνησης και ασφάλειας και συμπληρώνεται από θεωρητικά σεμινάρια με την επιμέλεια και προσεκτική καθοδήγηση έμπειρων ομοσπονδιακών εκπαιδευτών. Επικεφαλής της σχολής είναι οι εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. Γιώργος Βουτυρόπουλος και Γιώργος Αλιφέρης.Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την 17/1 2023 στα γραφεία του συλλόγου.  Οι δηλώσεις συμμετοχής και  η προκαταβολή (50%) του κόστους  θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά:

  • Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να αθληθείτε.
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • Δύο φωτογραφίες τύπου αστυν. ταυτότητας.
  • Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη Γραμματεία του Συλλόγου)
  • Δελτίου μέλους ορειβατικού συλλόγου Ε.Ο.Ο.Α. (παρέχεται μετά την εγγραφή στον Ε.Π.Ο.Σ ΦΥΛΗΣ)
  • Προϋποθέσεις σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω covid-

Ο Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ παρέχει δωρεάν στους συμμετέχοντες τον εξοπλισμό (εκτός από τα αναρριχητικά παπούτσια) και το σχετικό τεχνικό εγχειρίδιο. Τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, διαμονής, βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστη συμμετοχή τα 5 άτομα  και μέγιστη συμμετοχή τα 12 άτομα.

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμέτοχης: Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ Ικτίνου 3 &  Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ 13344, 17:30 – 20:30  τηλ. 210-2411148.

 E-mail: eposfilis @gmail.com

Τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου  EUROBAΝK ΙΒΑΝ: GR2402604490000140200232769. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομά του εκπαιδευόμενου.

 Κόστος συμμετοχής 360 ευρώ.  Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος) περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό.

Πρόγραμμα

Χειμερινής σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων ΙΑΝ -  ΦΕΒ 2023

17/1                          Λήξη προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών, συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής. (19:00-21:00).

21/1                       Πίστα Συλλόγου (09:00-15:00). Πρώτη επαφή, τεχνική αναρριχητικής κίνησης, προθέρμανση απόδοση αποκατάσταση ορολογία  παρουσίαση και χρήση βασικού αναρριχητικού εξοπλισμού, περιβάλλον-ατομική ευθύνη και συμπεριφορά, δανεισμός υλικών ιστορία αναρρίχησης, αναρριχητική ηθική και δεοντολογία.

22/1                       Πάρνηθα «Αχαρνείς» 09:00-15:00. Αναρρίχηση σε φυσικό πεδίο: βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμποι. Top rope.

28/1                       Πάρνηθα  «Πέτρα Λιάγκου» (09:00-15:00). Top rope, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (ασφαλιστήρι reverso & gri gri), τεχνική ασφάλισης top rope, χρήση οδηγών πεδίων αναρρίχησης.

29/1                      Αθήνα Τουρκοβούνια  (11:00-17:00). Rappel, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο, χρήση εξοπλισμού (σετάκια, ιμάντες, καταβατήρας), τεχνική κατάβασης rappel, ασφάλιση του επικεφαλής.

5/2                         Μαρκόπουλο, πεδίο Μερέντα (9:00-15:00). Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και ασφάλιση (χρήση ενδιάμεσης ασφάλειας, χρήση  reverso, gri gri) επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς και αποφυγή κινδύνων.

9-12/2                  Λεωνίδιο, επίσκεψη στο διάσημο αναρριχητικό πάρκο.  Επικεφαλής αναρρίχηση, εξάσκηση σε φυσικό πεδίο στην επικεφαλής αναρρίχηση και στην ασφάλιση του επικεφαλήςδεύτερου (ανάσχεση πτώσης). Διαμονή σε camping ή δωμάτια.

18/2                       Πάρνηθα,  «Άρμα» (09:00-15:00).  Αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά, αναρριχήσεις στο Άρμα Πάρνηθας πολλαπλών σχοινιών διαδρομών, ασφάλιση επικεφαλής με διπλό σχοινί, συνεχόμενα rappel.

19/2                       Πάρνηθα, πεδίο «‘Επος»  (09:00-15:00). Τεχνητή αναρρίχηση διάσωση βασικές αρχές τεχνητής αναρρίχησης, χρήση προσωρινής ασφάλειας, βασικές αρχές  διάσωσης, μεταφορά τραυματία. Αξιολόγηση και λήξη σχολής.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Οι εκδηλώσεις της σχολής συμπληρώνονται και απογευματινή προπόνηση κάθε Τετάρτη (19:00-21:00) στη πίστα του συλλόγου.