«Επεκτείνετε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας στην αναρρίχηση παρακολουθώντας τη σχολή μέσου επιπέδου αναρρίχησης βράχου του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής»middle level climbing 4 f7830

Η Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής είναι οργανωμένη σύμφωνα με το κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Βασικός στόχος της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά την αποφοίτησή τους να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις πολλαπλών σχοινιών σε οργανωμένες ορθοπλαγιές. Επικεφαλής εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, Ομοσπονδιακός Εκπαιδευτής Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Οδηγός Βουνού μέλος του Σωματείου Ελλήνων Οδηγών Βουνού.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο και συνδρομής για ένα χρόνο είναι 15€. Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής, διατροφής βαραίνουν τους συμμετέχοντες. Τα παρακάτω είναι τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη σχολή και θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 18/10/22  στη Γραμματεία του συλλόγου, όπως και το 50% των εξόδων εκπαίδευσης:

  1. Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 60 ημέρες από την υποβολή της αίτησης και να αναφέρει ότι είστε υγιής και μπορείτε να αθληθείτε.
  2. Μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη).
  3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  4. Φωτοτυπία ορειβατικής ταυτότητας και τις δύο όψεις.
  5. Φωτοτυπία της βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης της Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων της Ε.Ο.Ο.Α.
  6. Κατάσταση με την απαιτούμενη αναρριχητική δράση βάσει του κανονισμού εκπαίδευσης.
  7. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από τη Γραμματεία του Συλλόγου)
  8. Δικαιολογητικά σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς λόγω covid-

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμέτοχης: Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ Ικτίνου 3 & Προμηθέως (παράδρομος της Αττικής οδού) ΦΥΛΗ ΤΚ 13344, 17:30 – 20:30 τηλ. 210-2411148. E-mail: eposfilis@gmail.com

Τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου  EUROBAΝK ΙΒΑΝ: GR2402604490000140200232769. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομά του εκπαιδευόμενου.

        Κόστος συμμετοχής 360 ευρώ Το κόστος ασφάλισης (ασφάλεια ατυχήματος)              περιλαμβάνεται στο παραπάνω ποσό. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστη συμμετοχή τα 5 άτομα  και μέγιστη συμμετοχή τα 12 άτομα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχολής Μέσου Επιπέδου Αναρρίχησης Βράχου: Οκτ. – Νοε. 2022

18/10               Λήξη προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών, συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσίαση σχολής, εξοπλισμός δανεισμός υλικών. (19:00-21:00).

22/10               Πεντέλη Δυτ. Τοίχος 08:00-14:00: αξιολόγηση συμμετεχόντων, χρήση εξoπλισμού (reverso, διπλά σχοινιά), ρελέ, ραπέλ, χρήση φορητής ασφάλειας, κίνδυνοι στην ορθοπλαγιά, υποχώρηση από διαδρομή.

23/10               Πάρνηθα Φλαμπούρι, 08:00-14:00 αναρριχητικοί οδηγοί, αναρρίχηση ορθοπλαγιάς, κατασκευή ρελέ, χρήση φορητής ασφάλειας, χρήση καρφιών. Κατασκευή ραπέλ για έκτακτη υποχώρηση από ορθοπλαγιά.

2/11                 Πίστα συλλόγου  19:00-21:00: βασικές αρχές διάσωσης                                            σχοινοσυντρόφου.

5-6/11              Μανίκια: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση σε πολλαπλών σχοινιών διαδρομές, τεχνητή αναρρίχηση, τεχνικές ανάβασης σε σταθερό σχοινί (ζουμάρ, αυτοσφιγγόμενοι κόμποι) βασικές αρχές πρώτων βοηθειών. Ασκήσεις διάσωσης σχοινοσυντροφιάς, μεταφορά τραυματία.

13/11               Πάρνηθα - Άρμα  08:00-14:00: προετοιμασία και εκτέλεση διαδρομών, επικεφαλής αναρρίχηση και κατασκευή ρελέ με χρήση φορητών ασφαλειών. Επίλυση προβλημάτων: προστασία σχοινιού-συντρόφων από τα σαθρά, εξασφάλιση τραβέρσας για τον δεύτερο και υποβοήθηση του σε περίπτωση κωλύματος.

19-20/11          Παρνασσός Κούβελος (Ζεμενό) αναρρίχηση σε αλπικές διαδρομές, τεχνικές γρήγορης κίνησης σχοινοσυντροφιάς. Αξιολόγηση,    απολογισμός,   λήξη       σχολής.

Σημείωση: Το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.