ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το 6th ATHENS FYLI CLIMB FEST
Ολοκληρώθηκε το 6thAthens Fyli Climb Fest στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020, για 6η συνεχή χρονιά στην Πάρνηθα, μια μοναδική διοργάνωση, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Φέτος αν και «χτυπημένο» δύο φορές τόσο από την πανδημία εξ αιτίας της οποίας μεταφέρθηκε στο Σεπτέμβρη όσο και την πρώτη μέρα του από το μεσογειακό κυκλώνα, άντεξε σαν διοργάνωση και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τα αρνητικά αυτά δεδομένα. Αυτό και μόνο επαληθεύει ότι η εκδήλωση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και στις καρδιές μας!! Φέτος εκτός από τον μαραθώνιο στα αναρριχητικά πεδία πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα μαραθώνιοι boulder και σχοινιού στην ολοκαίνουρια πίστα αναρρίχησης του Συλλόγου μας. Τόσο στις υπαίθριες εκδηλώσεις όσο και στον κλειστό χώρο τηρήθηκαν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα χρήσης μάσκας και αποφυγής συνωστισμού.
Λόγω κακοκαιρίας το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν μόνο οι εκδηλώσεις κλειστού χώρου όπως ο μαραθώνιος boulder στη πίστα αναρρίχησης, οι απονομές διπλωμάτων δύο Σχολών του Συλλόγου μας και οι τιμητικές βραβεύσεις των ανοιξάντων αναρριχητικές διαδρομές στο αναρριχητικό πάρκο Φυλής, Μας τίμησαν με την παρουσία τους διακριτοί ‘Έλληνες αναρριχητές οι οποίοι σχεδίασαν και δημιούργησαν μερικές από πιο γνωστές και αγαπημένες στους αναρριχητές διαδρομές στη Φυλή, όπως ο Θωμάς Μιχαηλίδης, ο Τζώρτζης Μηλιάς, ο Χάρης Ορφανουδάκης, ο Διονύσης Στραβογένης, ο Δημήτρης Τσίτσικας, ο Γιώργος Ρούσσαλης κ.ά.
Η Κυριακή μας χάρισε απλόχερα πολύ ωραίο καιρό κι έτσι με επίκεντρο τα αναρριχητικά πεδία «Έπος», «Πηγή Αβράμη», «Μικρή Βαράσοβα» (με το «ιστορικό» λιβαδάκι της) συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος και απόλαυσαν όλες τις δραστηριότητες. Κοινό, που δοκίμασε τα πρώτα κάθετα βήματά του στα βράχια και έμπειρους αναρριχητές οι οποίοι συμμετείχαν στον μαραθώνιο στα βράχια. Οι παράλληλες δραστηριότητες επίσης έγιναν με επιτυχία, όπως η πεζοπορία στο δάσος της Φυλής, η απαιτητική via ferrata «La grotta” αλλά και η εύκολη «Άρμα» στο φαράγγι της Γκούρας, η γιόγκα, τα ανοιχτά μαθήματα εναέριων ακροβατικών με τους los μΟnos juntos, η ισορροπία στο slackline, ενώ φωτογράφοι τράβηξαν φωτογραφίες και συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας. Επίσης στα πλαίσια του φεστιβάλ, βελτιώθηκαν οι διαδρομές στο αναρριχητικό πεδίο «Κόκκινος Βράχος» από τον Δ.Τσίτσικα.
Η Οργανωτική ομάδα, με την υποστήριξη 24 εθελοντών, 18 ασφαλιστών – εκπαιδευτών αναρρίχησης και των 6 Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού διαχειρίστηκε όλες τις δραστηριότητες του φεστιβάλ με επιτυχία.
Μεγάλοι Χορηγοί: ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ και εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ.
Χορηγοί και υποστηρικτές: 1ΜΑΤΙΟΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, POLO, CDC, progear247.gr, HELLAS CANYONING, ORGANICS, NATOURALS.
Χωρίς την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και του Δημάρχου κ.Χρήστου Παππού για άλλη μια χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ιδιαίτερα σημαντική και καταλυτική ήταν η υποστήριξη του αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Γιώργου Αβράμη ο οποίος φρόντισε για τα αναμνηστικά της εκδήλωσης και ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του διαζώσης. Εξίσου υποστηρικτική ήταν και η βοήθεια του αντιδημάρχου περιβάλλοντος και καθημερινότητας κ.Μιχάλη Οικονομάκη να διευθετεί για μια ακόμη φορά αποτελεσματικά ζητήματα πρόσβασης στο χώρο, τεχνικής υποστήριξης κλπ παροχών. Αποτελεσματική ήταν και η βοήθεια σε διάφορα ζητήματα από τον πρόεδρο του Τοπικού διαμερίσματος Φυλής κ.Διονύση Βλάχο, ο οποίος μας τίμησε και με την παρουσία του στο χώρο. Ευχαριστούμε επίσης τον κ.Γ.Μαυροειδή πρόεδρο του Ν.Π.Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» για την διάθεση πλακετών βράβευσης των ανοιξάντων τις αναρ.διαδρομές. Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο μας ο οποίος με προοπτική στο μέλλον και στις εναλλακτικές δυνατότητες και δραστηριότητες του Δήμου στηρίζει και υποστηρίζει πάντα μαζικούς φορείς. Ευχαριστούμε επίσης τον κ.Γιώργο Βερούτη για την ευγενική παραχώρηση του υπαίθριου χώρου που φιλοξένησε τη Γραμματεία του φεστιβάλ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση και αυτού του φεστιβάλ !!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο 7th Athens Fyli Climb Fest 2021 στο αναρριχητικό πάρκο της Πάρνηθας στη Φυλή και θα σας περιμένουμε όλους!
Φυλή, 21 Σεπτεμβρίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής
_auto_generated_thumb__auto_generated_thumb__auto_generated_thumb__auto_generated_thumb__auto_generated_thumb__auto_generated_thumb__auto_generated_thumb_