Παγκόσμια ημέρα βουνού :Αττική. Πάρνηθα: Κατσιμίδι – Λάκκα Τσαούση – Ξηροβούνι (1.119μ.) – Κορομηλιά – Μόλα -Τρίστρατο – Κατσιμίδι (κυκλική)

14/12
Παγκόσμια ημέρα βουνού : Αττική. Πάρνηθα: Κατσιμίδι – Λάκκα Τσαούση – Ξηροβούνι (1.119μ.) – Κορομηλιά – Μόλα -Τρίστρατο – Κατσιμίδι (κυκλική)
Συνάντηση στην ταβέρνα του Λεωνίδα στη Βαρυμπόμπη στις 08:00. Η πεζοπορία μας αρχίζει από το Μακρυχωραφο αρχικά σε χωματόδρομο, στη συνέχεια ακολουθούμε μονοπάτι σε δάσος από πεύκα, για την Λάκα Τσαούση απ όπου αρχίζει η ανάβαση από υπέροχο μονοπάτι για την κορυφή του Ξηροβουνίου (1.119μ.). Διασχίζοντας την κορυφογραμμή, αρχίζουμε την κατάβαση προς την πηγή Κορομηλιά. Στη συνέχεια από το Μεσιανό Νερό και φτάνουμε στο λιβάδι της Μόλας κινούμενοι σε μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος. Κατόπιν ακολουθώντας ανατολική κατεύθυνση στρίβουμε δεξιά μέσα από ελατοσκέπαστο μονοπάτι, φτάνουμε στο Τρίστρατο όπου το μνημείο πεσόντων από την περιοχή των Καλυβιών και συνεχίζουμε την κατάβαση μέσα σε δάσος από κουμαριές, ακολουθούμε για λίγο χωματόδρομο και έπειτα φτάνουμε στο Μαχρυχωραφο (κυκλική) Ω.Π.: 7-8, Υ.Δ.: 700, Β.Δ.: 2 (17-18χλμ.)
Η πεζοπορία πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας βουνού με την υποστήριξη της ΕΟΟΑ και του ΟΦΥΠΕΚΑ και είναι αφιερωμένη στην Πάρνηθα, τον μεγαλύτερο “πνευμονα” οξυγόνου της Αττικής.
Συντονίστριες: Χρυσούλα Γούτσου & Φωτεινή Χριστοπούλου
