Loading Events

« All Events

Ψυρρή: η γειτονιά των ηρώων.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

7 Φεβρουαρίου @ 10:30 πμ - 5:00 μμ

7/2 ΄Σάββατο

Ψυρρή: η γειτονιά των ηρώων.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η Άρτεμις Σκουμπουρδή συγγραφέας, του ομώνυμου βιβλίου, ξεναγεί με τον γλαφυρό της λόγο τα μέλη και τους φίλους του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.

 

Πλατεία Ηρώων, στέκι κάποτε των μόρτηδων και κουτσαβάκηδων, το παλαιό Κακουργιοδικείο, το σπίτι της «κόρης των Αθηνών» της ποιητικής μούσας του Λόρδου Βύρωνα, οι εκκλησίες του Ψυρρή όπως ο Αη Γιάννης της Κολώνας και πολλά άλλα θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

 

Συνάντηση: ώρα 10:30 στην είσοδο του σταθμού «Μοναστηράκι» στην οδό Αθηνάς

Συντονιστής: Μέλος του Δ.Σ.

 

Βιογραφικό:

Η Άρτεμις Σκουμπουρδή γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1953 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα (ξεναγός) και στη Μαδρίτη (ιστορικός της τέχνης). Από το 1982 συνεργάζεται με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε ξεναγήσεις, διαλέξεις και συγγραφή ιστορικών βιβλίων-λευκωμάτων για την Αθήνα. Παράλληλα ασχολείται με την ιστορική και λαογραφική μελέτη της παλαιάς Αθήνας.Διδάσκει τα αθηναϊκά θέματα στη Σχολή Ξεναγών και δίνει σχετικές διαλέξεις σε πολιτιστικούς Συλλόγους.

Από το 1987 επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αρχαιολογικού περιεχομένου, καθώς επίσης, εκπομπές ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Εργάζεται ως επιστημονικός Σύμβουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ) ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων για τηνπαλαιά Αθήνα. “Αθηναιογραφεί” σε εφημερίδες και περιοδικά. Ξεναγεί, μελετά, ερευνά, γράφει καιλατρεύει διά βίου τη μαγική πόλη, την Αθήνα.

 

Details